Afgelopen weekend
Door: Dianne
Blijf op de hoogte en volg Dianne
14 Juli 2008 | Tunesië, Tunis
Even een schetsje van mijn weekend, that's all.
Het weekend:
Vrijdagavond hadden de tunesiers een tunesische maaltijd voor ons bereid. Het was echt super lekker met couscous en groene pepers en salade met (natuurlijk) tonijn. Maar nu raad je nooit wat het na ongeveer een half uurtje ging doen... Regenen!! Wat op zich ook wel weer grappig was, want je zag alle spanjaarden en turken en hongaren opspringen en naar een afdakje sprinten terwijl de west europeanen (NL, DE, PL) en de canadezen rustig bleven zitten. Wel duidelijk wie eraan gewend zijn dat als je buiten een feestje houd je het probleem van regen kan verwachten.
Zaterdag ben ik met 4 poolse en 1 canadees meisje naar Korbous geweest. Daar heb je een soort van bron waar super heet water uit de muur komt dat heel erg naar sulfiet/sulfaat (dat wat zo stinkt) stinkt en dan in de zee stroomt. Je kunt dus steeds van koud naar warm water zwemmen erg lekker. Er waren wel heel veel tunesische mensen en vrouwen die geheel gekleed in het water zaten dus we werden wel aardig aangestaard in onze bikini's. Daarna zijn we op wat rotsen in de buurt gaan zitten/liggen. Gelukkig was er schaduw!
We gingen er heen en weer terug in louages (busjes zoals die van ons waar 8 mensen bij in kunnen). Het punt is dat die chauffeurs zo lomp rijden en vooral heel eng inhalen dat ik steeds weer blij als ik het er levend vanaf heb gebracht... Niet alleen de hygiene is dus een punt van zorg als je bang bent dat ik niet met al mijn ledematen thuis kom mam... Maar die hygiene vind ik zelf ook best eng hoor dus probeer veel mijn handen te wassen, vooral voordat ik wat ga eten.
Zondag gingen we met een hele groep naar Nabeul, ongeveer 1,5 uur met de louage. Daar in de zee gezwommen met hele hoge golven, erg gaaf. Ik ging 1 keer goed kopje onder en kreeg toen een trap van iemand, waar mijn bovenbeen nog steeds goed pijn van doet. Er was ook nog een markt met heel veel keramiek.
Vanmiddag gaan we een restaurant zoeken waar we eens goed en degelijk echt Tunesisch kunnen gaan eten. Heb er zin in! Toen ik dat vertelde aan de mensen op mijn stage en ik vertelde dat ik couscous wilde eten vertelden ze me dat dat eigenlijk meer Marokkaans en Algeriaans (?) is en dat ik 'le blaby' moet proberen. Ze vertelden me dat dat een soort soep is, dus ga dat maar proberen denk ik. Het was vanochtend eerst heel saai, maar daarna heeft een meisje me alles verteld over het lichamelijk onderzoek dat ze deed bij een nieuw patientje met overgeven, diarree en koorts (zijn duidelijk de meest voorkomende symptomen hier op de afdeling). Ik mocht haar zelfs zelf op de weegschaal leggen en wegen (met zo'n ouderwets ding dat je het gewichtje moet verschuiven weet je wel. Maar weet gelukkig hoe dat werkt, lang leve de natuurkundeleraar!!).
Nou dat was mijn weekend wel weer zo'n beetje.
Iedereen die deze dagen ook vakantie krijgt of op vakantie gaat, heel veel plezier en geniet ervan! En niet teveel klagen over het weer want ik kan je verzekeren dat je met 35 graden net zoveel doet als met regen. Vrij weinig...
Ow ja tante Ellen: Ik weet niet of ik morgen op internet ga (eigenlijk weet ik ook niet of je dit leest, maar ja) dus alvast van harte gefeliciteerd met je verjaardag!
Tot snel allemaal!
Dianne
15 Juli 2008 - 10:15
Mama:
ik begrijp niet helemaal hoe je van echte tuniers een maaltijd met couscous kan krijgen en dat dat dan weer niet echt is. Leg uit. Hoe was trouwens de soep want zomaar iets uitproberen (misschien zitten er wel vetjes in) is niets voor jou.
Papa en ik hebben een verschil van mening over wat lomp rijden is, volgens hem net zoiets als Indonesië, maar daar gebeurden zoals je weet weinig ongelukken. Ik ben dus bang dat het iets anders is, anders had je het wel gezegd. Mijn collega die ook meeleest op deze site zegt dat ik een overbezorgde moeder ben.
nou blijf opletten.
wij zijn nu bezig met de voorbereiding van de vakantie (papa koopt weer de nodige kaarten) en gaan in principe zondag weg. Dan zal het ook ingewikkelder worden om jouw verhalen te volgen dus graag nog even iets voor komend weekend. Liefs Mama -
15 Juli 2008 - 17:33
Sonja:
He Dianne!
Ik heb eindelijk je site gevonden met n beetje hulp van Arjen ;). Maar klinkt allemaal leuk! Die hygiene in dat ziekenhuis is wel een geval apart.. maar hoef je zelf niet te veel uit te voeren op mensen (zonder handschoenen?) want dan zal het wel meevallen, toch?
Wel relaxed dat je ook nog genoeg vrije tijd hebt om leuke dingen te doen! Hoe lang heb je nog?
Groetjes en geniet ervan!
xx Sonja -
16 Juli 2008 - 10:30
Dianne:
Hai!
Even wat uitleg over de foto's. Ik wilde ze er allemaal opzetten tot ik erachter kwam dat je er maar 10 op kan zetten en dat zo'n 2 min per foto duurt. Dus op de foto's zullen jullie moeten wachten tot ik thuis ben. Heb ik dan tenminste ook nog wat te vertellen...
mama: ja dat met die couscous begrijp ik zelf inderdaad ook niet helemaal, later zeiden die co-assistenten ook dat het iets noord-afrikaans was, dus spraken zichzelf een beetje tegen. De soep heb ik niet geproefd omdat ze hem niet hadden in het restaurant waar we heen gingen. Ik heb toen couscous met lam genomen, maar daar zaten dus wel heel veel vetjes aan. Eens maar nooit weer voor mij dus.
Ow ja met lomp rijden bedoel ik wel hetzelfde als in Indonesie. Daar heb ik ook wel doodsangsten uit gestaan hoor, jij niet? Vooral met dat enge inhalen. Sorry maar papa had dus toch gelijk... En ik vind je bezorgdheid wel schattig hoor!!
Donderdag gaan we even skypen, hoop dat ik dan de computer van mijn appartementgenootje kan lenen. Vanavond gaan we naar een optreden van Youssou N'door. Blijkt een erg bekende Afrikaanse zanger te zijn. Het optreden is een aphitheater uit de tijd van de Romijnen, dus ben benieuwd.
Hai Sonja!
Leuk dat je wat geschreven hebt! Wist zelfs Anton niet van deze site? Dacht dat papa en mama dat wel even zouden vertellen, weer te goed over ze gedacht.
Ik doe in het ziekenhuis maar erg weinig zelf en raak maar weinig patientjes aan dus valt inderdaad nog wel mee. Maar ik denk wel eerst even voordat ik een kind wil troosten 2x na of het niet een of andere besmettelijke ziekte heeft. En meestal weet ik dat niet, dus laat ik ze maar huilen, onaardig he.
Ze doen hier wel alles zonder handschoenen en wassen alleen hun handen als er een keer wel zeep is. Bijzonder blijft het zeker!
Dat was weer even een stukje. Hoop dat jullie het kunnen vinden hier. Laat maar even weten.
We gaan nu naar dat dorpje waar dat concert is en daarvoor nog een kathedraal bezoeken, dus ga er maar weer eens vandoor.
Liefs!
Dianne -
16 Juli 2008 - 10:45
Nynke:
Hi Dianne,
Je bent wel goed in verhalen schrijven! Hoezo uitput met verhalen? Juist super leuk om te lezen wat je allemaal doet! Ik kijk iedere dag of er weer wat opstaat. Leuk dat je zoveel doet om het land te bekijken, ik wist niet dat je daar zoveel tijd voor zou hebben.
Vandaag ben je er al weer twee weken toch? Vind je het niet heel snel gaan?
Plezier verder! Liefs
16 Juli 2008 - 12:32
Sonja:
haha, nee ik had Anton nog aan de telefoon vannacht, hij wist het wel maar had nog maar 1 bericht gelezen ofzo.. Mannen! ;)
Maar Youssou N'Dour is wel tof hoor! Hij had vroegâh geloof ik wel wat bekende liedjes, wel nogal Afrikaans natuurlijk, maar wel leuk.
Veel plezier!
Groetjes -
16 Juli 2008 - 15:22
Mama:
dat er maar zo weinig foto's zijn is niet zo erg, maar ik snap niets van die 2 die er wel opstaan. Wie zijn die jongens en waarom heb je er een foto van gemaakt. Als lomp rijden hetzelfde als Indonesië is (zag dat je die vlag had toegevoegd) maakt mij dat toch wat minder bezorgd, want dat betekent misschien wel dat ze weleens vreemd inhalen maar dat ze naar hun medeweggebruikers een stuk gemoedelijker zijn dan hier. Ze staan dan tenminste niet zo op hun strepen, ik vond het daar alleen in het begin eng, toen ik begreep hoe één en ander in elkaar zat was ik niet echt bang meer. ik ga as the world turns kijken, spreek je morgen via skypes als we tenminste snappen hoe het werkt, je broers zijn ook thuis dus misschien weten die het. tot morgen.
liefs mama